gode hjelpere

For å lage en ungdomsfestival som er rusfri, trygg, sikker, miljøvennlig og tilgjengelig må man ha gode samarbeidspartnere. Hjertebank er stolt og privilegert over sine partnere. Uten dem - og deres varierte kompetanse - hadde ikke festivalen nådd sine mål.

Knut Ole Iversen (Østbø) & Stian A. Olsen (Hjertebank). Foto: Østbø

Miljø
Ungdom har bestemt at Hjertebank skal være en miljøvennlig festival med så stor kildesorteringsgrad som mulig. Derfor har festivalen et tett samarbeid med Østbø før, under og etter festivalen. Det blir kildesorteringsstasjoner på området, og i tillegg skal miljøvakter sørge for at avfall blir sortert riktig.

Alle samarbeidspartnere som har stand under festivalen, er også oppfordret til å begrense gaveartikler og ting som skaper avfall.

- Leverandøren Ramirent har energieffektive maskiner og utstyr som Hjertebank skal bruke. Disse grønne alternativene bidrar også til at festivalen når sine miljømål, sier arenaansvarlig Øyvind Johan Olsen.

Arild Vaag Prestøy i Heimdall. Foto: Stig-Rune Holien

Sikkerhet
Heimdall Guard Service har ansvaret for festivalområdets sikkerhet. I planleggingen av festivalen har Danny Jalink og Arild Vaag Prestøy bidratt med sin erfaring fra sikkerhetsbransjen. Heimdall sine vektere vil være tilgjengelig for ungdoms trygghet under hele åpningstiden, og de vil passe på festivalområdet og utstyr på natten.

Hjertebank er som kjent en rusfri festival. Det betyr at det ikke lov med rusmidler på festivalområdet. Heimdall sørger for at personer som er ruspåvirket ikke slipper inn ved kontroll i inngangen. Personer som ruser seg på området vil bli bortvist av vaktene, og personer med ulovlige rusmidler blir tatt hånd om av Politiet.

- Vi har investert i en ny alkomåler som ikke behøver plastrør. Vi begrenser også her avfallet vi skaper. Den nye måleren er også mer effektiv. Den gir måling etter senest 6 sekunder dermed blir ventetiden i køen kortere, betrygger prosjektleder Stian A. Olsen.

Når over 3000 ungdommer skal til et område av byen samtidig blir trafikksikkerhet viktig. Kongens gate vil derfor bli steng for trafikk mellom klokken 16:00 – 18:00 på festivaldagen. Nærmere informasjon om dette kommer.

Semso Kajtazovic (Master Stillas) & Øyvind Johan Olsen (Hjertebank)

Tilgjengelighet
Hjertebank skal være tilgjengelig for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Festivalen har fått tilgjengelighetsmerket og i samarbeid med fagfolkene ved Master Stillas AS sitt avdelingskontor i Bodø og avdelingsleder Semso Kajtazovic lager Hjertebank rullestolramp spesialtilpasset naturen i Rensåsparken.

- Deres kompetanse og problemløsningsevne er akkurat det vi trenger for å lykkes med tilgjengelighet i en kommunal park, sier arenaansvarlig Øyvind Johan Olsen.

Helse og hørsel
Norsk folkehjelp Bodø har sanitetsvakter på festivalområdet som vil sørge for at de som har behov for hjelp får det raskt og effektivt.

- Det blir to stasjoner. En liten på toppen for plaster og andre småbehandlinger, og en større stasjon i nærheten av hovedscenen, betrygger Astrid Aleksandra Hansen i Norsk folkehjelp.

Med mange publikum og forventet god stemning på konsertene, og vil det bli behov for vann til publikum. Her har Mack vært generøse og donert 240 flasker slik at Norsk folkehjelp skal spare tid på utdelingen av vann.

For å bidra til hørselvern samarbeider festivalen med Hørselshemmedes Landsforbund avd Bodø og omegn. De vil formidle både informasjon og ørepropper.

- Vi jobbe for å forebygge hørselsskader, spesielt blant barn og unge. Hvert øre teller, sier Unni Jakobsen i Hørselshemmedes Landsforbund avdeling Bodø og omegn.

Norsk folkehjelp avd. Bodø med leder Astrid Aleksandra Hansen

Trygghet og inkludering
- MOT Norge er en ideell non-profit organisasjon som for alle Bodø Glimt fans eller elever i videregående skole burde være kjent. De har som oppdrag å utvikle robuste ungdom, som inkluderer andre. Dette er helt i tråd med Hjertebank, sier prosjektleder Stian A. Olsen.

Gudmund Broks Kongshavn, regionleder for MOT Nord-Norge kommer for å fortelle hvordan organisasjonen systematisk jobber for at ungdom skal stå sterkere i møte mobbing, utenforskap og psykiske vansker.

En annen organisasjon som jobber for mangfold og inkludering er Balansekunst. De jobber for et likestilt og mangfoldig kulturliv og Hjertebank har jobbet sammen med dem for at festivalen skal blir trygg og tilgjengelig. Marit Emilie Meidelsen Øvrebø, en av de som har bidratt med sin kompetanse, sier:

- Et rikt kulturliv trenger et mangfold av perspektiver og stemmer. Det er viktig at kulturlivet oppleves som tilgjengelig og inkluderende for alle, slik at vi kan oppleve kunst og kultur med mange ulike perspektiver og uttrykk.

Marit Emilie Meidelsen Øvrebø. Foto_Airida Bekeryte

Bodøregnbuen er en frivillig organisasjon med formål å skape et inkluderende og trygt miljø i Bodø. Det gjør de blant annet gjennom Regnbuedagene som arrangeres samme uke som Hjertebank. Det er naturlig at Hjertebank og Bodøregnbuen samarbeider for å nå vårt felles mål om inkludering uavhengig av kjønn, etnisitet, alder, legning, funksjonsevne, sosioøkonomisk status, seksualitet eller bakgrunn.

- Vi i Bodøregnbuen er stolte av å kunne gjøre et samarbeid med Hjertebank for å styrke arbeidet med å skape et inkluderende og trygt miljø for alle i Bodø. Vi jobber for å bryte ned fordommer, fjerne fremmedfrykt og fremme et samfunn hvor hver enkelt kan være seg selv uten å bli satt i bås, sier Karoline Ruud, Styreleder i Bodøregnbuen.

- Jeg liker å bruke mottoet "La folk være folk" når jeg skal fortelle folk om vår visjon og arbeid. Det vi ønsker er å eliminere merkelapper og bokser som ofte begrenser og ekskluderer mennesker.

Styret i Bodø regnbuen Karoline Ruud, Tove Brelum & Maria Meisler

Bodø kommune
Charlotte Nyheim Eriksen, prosjektleder i UNG2024, understreker viktigheten av samarbeidet med Bodø kommune for Hjertebank-festivalen.

- Bodø kommune er en svært viktig samarbeidspartner. Det er de som lar oss benytte vakre Rensåsparken som festivalområde, sier Eriksen, og poengterer betydningen av kommunens ansatte i planlegging og gjennomføring av festivalen.

- Fagfolk fra Utekontakten og Helsestasjon for ungdom vil være til stede på og rundt festivalområdet 13. juni. Deres kompetanse er med på å gjøre festivalopplevelsen tryggere, forklarer Eriksen.

- Ansatte med tilknytning til Ung kultur er noen av de som har teamlederansvar for ungdommene som er i Hjertebank CREW. Vi jobber tett sammen med ungdomsarbeiderne i Bodø kommune i planleggingen, og de er blant våre viktigste samarbeidspartnere. At så mange ansatte som jobber med ungdom i kommunen er med på laget, bidrar til å skape en fantastisk festival for ungdom og styrker ungdomskulturen og ungdomstilbudene i Bodø kommune.

- Vi gleder oss til å skape Hjertebank sammen våre flotte partnere og er takknemlig for alle som bidrar til å gjøre festivalen så bra som den kan bli for og med ungdommen vår, avslutter Eriksen.

Utekontakten. Foto: Bodø kommune

Forrige
Forrige

Reis kollektivt

Neste
Neste

Vinnerne